Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κατανυκτικό μουσικό αφιέρωμα...

Μεγάλη Πέμπτη σήμερον, σύσσωμη η ορθοδοξία πενθεί για τη σταύρωση του Λυτρωτή. Οι ημέρες της μεγάλης εβδομάδας πάντοτε συγκινούσαν τον απλό Έλληνα πιστό, που με δάκρυα ψυχής ζούσε το δράμα του Θεανθρώπου. Πιστοί στην παράδοση, αποφασίσαμε να συνδράμουμε κι εμείς με ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα γεμάτο πόνο, κατάνυξη και λυτρωτική χαρμολύπη, με έθνικ στοιχεία, ροκ πινελιές και ένα touch Ανατολής...

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ο φίλος του Ψωμιάδη ο Άνθιμος

Όπως θα έχετε μάθει οι περισσότεροι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης σε 12μηνη φυλάκιση, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε αυθαίρετα το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο για νοθεία κατ’ επανάληψη. Πρωτοδίκως είχε κριθεί ένοχος στις 19 Φεβρουαρίου του 2009. Παρά το οτι ο ίδιος συνεχίζει να δηλώνει αθώος, σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι θέμα χρόνου η παύση του από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για την καριέρα του γνωστού μας Πανίκα, ελάχιστοι είναι αυτοί που βγήκαν δημοσίως να τον υποστηρίξουν, για ευνόητους λόγους. Οι πραγματικοί φίλοι όμως δεν πτοούνται από τέτοια, και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αποδεικνύει πως είναι φίλος. Σε κείμενό του στην ιστοσελίδα aixmi.gr, ο Παναγιώτατος πλέκει το εγκόμιο του «πιστού φίλου» Παναγιώτη, αυτού του «δοκιμαζόμενου πολιτικού άντρα» που είναι «απόλυτα συμπαθής». Μέσα από εθνολαϊκισμούς του τύπου «είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού» και «είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα», ο Άνθιμος προσπαθεί να μας πείσει οτι ο Πανίκας έπεσε, «χωρίς να το θέλει», θύμα των περιστάσεων. Εντύπωση προκαλεί η γεμάτη βεβαιότητα εκτίμηση του μητροπολίτη πως «δεν έχει ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του» και οτι «τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του». Απολαύστε το άρθρο σε όλο του το μεγαλείο:

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Προβληματισμοί: το νέο σχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις

Τον τελευταίο καιρό διάβασα στο διαδίκτυο αρκετά άρθρα προβληματισμού πάνω στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις μεταμοσχεύσεις. Σύμφωνα με τα μέτρα που προωθούνται, όλοι οι ενήλικες πολίτες καθίστανται δωρητές 0ργάνων μετά θάνατον, εκτός και αν έχουν υποβάλει δήλωση για το αντίθετο, κάτι που χαρακτηρίζεται ως «εικαζόμενη συναίνεση». Η συγκεκριμένη διάταξη είναι σαφώς αμφιλεγόμενη και έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, τόσο θετικές, όσο και αρνητικές. Από τους bloggers που παρακολουθώ, θετικά υπέρ του νέου νόμου έχουν τοποθετηθεί οι δείμος του πολίτη και αθεόφοβος, ενώ αρνητικά οι cynical, e-lawyer, rodia και thinks. Ας περάσουμε όμως σε μια ανάλυση του θέματος, ξεκινώντας από τον ίδιο το νόμο. Το επίμαχο άρθρο του νέου σχεδίου νόμου είναι το ακόλουθο (παραλείπω ορισμένα αποσπάσματα για λόγους συντομίας):

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νέο κόμμα από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο

Με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3 ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής Δημοσθένης Λιακόπουλος ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, υπό το προσωρινό όνομα «Ο καιρός γαρ εγγύς». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Βαρέθηκα να μένω απαθής βλέποντας τη χώρα μου να βυθίζεται στο χάος από τους πράκτορες της Νέας Τάξης... Ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκωθούμε από καναπέδες και πολυθρόνες και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας... Γνωρίζουμε οτι έχουμε το Θεό με το μέρος μας, εξ άλλου ο καιρός είναι κοντά»